Föreläsning med Eric Donell

Tusentals lärare, skolledare och personal inom vård och omsorg ser varje år föreläsningsföreställningen ”Jag vill vara normal” som är inne på sin tolfte säsong.

Något som ofta utmärker dem med NPF är att de hamnar i ett utanförskap, mycket på grund av att de inte har någon förklaring till sitt emellanåt avvikande beteende. Det gör för de flesta en stor skillnad att veta varför man fungerar som man gör – att plötsligt ha ett svar på frågan “vad håller du på med?”. Många har hela livet försökt dölja sina “annorlundaheter” och när de väl får veta vad det beror på – att det inte är så ovanligt och att det inte handlar om att man är “galen” eller en sämre människa – då kan många för första gången acceptera sig själva som de är.

”Jag vill vara normal” handlar om en sådan resa. Inifrånperspektivet är hela tiden starkt närvarande – från “jag vill vara normal” till “jag vill vara den jag är”.

Föreläsningen syftar till att förbättra förståelse, identifikation, bemötande och motivation i samband med NPF. Den vänder sig till lärare och övrig skolpersonal, personal inom vård, omsorg och myndighet samt till anhöriga och den som själv har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Föreläsningen ger en insikt i hur det kan vara att leva med Tourette, ADHD och OCD, kunskap om sociala och andra svårigheter, vanliga missuppfattningar, fördomar och utanförskap.

NÄR: TISDAGEN DEN 21 APRIL 18:00-21.00
VAR: FOLKETS HUS LIDKÖPING

Vi har 30 fribiljetter. Först till kvarn gäller! Obs, se till att ha din medlemsavgift betald innan ni gör er bokning annars är inte bokningen giltig